Ultracopier not replacing Windows 10 default copier

Help Ultracopier/Supercopier by reporting your bug
Post Reply
radhx
Posts: 4
Joined: Fri Jan 24, 2014 10:07 am

Ultracopier not replacing Windows 10 default copier

Post by radhx »

Hi,

I have the latest version of Ultracopier 2.2.4.9 on my laptop running Windows 10 Home Single Language version 20H2.
I have been using Ultracopier since the last few years, and never encountered any issues till recently.

After the recent windows update, the Ultracopier does not replace the windows default copier anymore.
Though the Ultracopier gets loaded at Run-Time, all the copy/move processes use the default windows copier and not Ultracopier.

I have disabled UAC on my laptop.
I have attached the screenshots of messages which I get when I try to load Ultracopier in debug mode using a windows shortcut.

2021-02-20 10_28_55-Debug.png
(9.46 KiB) Not downloaded yet
2021-02-20 10_29_35-RegSvr32.png
(8.67 KiB) Not downloaded yet
2021-02-20 10_30_02-Debug.png
(6.65 KiB) Not downloaded yet
2021-02-20 10_30_36-RegSvr32.png
(8.66 KiB) Not downloaded yet

Please advise how to activate Ultracopier instead of windows default copier.

Thanks & Regards.
User avatar
alpha_one_x86
Site Admin
Posts: 1311
Joined: Sun Oct 26, 2008 9:09 am
Contact:

Re: Ultracopier not replacing Windows 10 default copier

Post by alpha_one_x86 »

Hi,

Can you try?:
http://ultracopier-wiki.first-world.info/wiki/Ultracopier_under_windows
Developer of ImageUltracopier/ImageSupercopier and of the game ImageCatchChallenger
radhx
Posts: 4
Joined: Fri Jan 24, 2014 10:07 am

Re: Ultracopier not replacing Windows 10 default copier

Post by radhx »

Tried the above steps, but still, Ultracopier is inactive.
User avatar
alpha_one_x86
Site Admin
Posts: 1311
Joined: Sun Oct 26, 2008 9:09 am
Contact:

Re: Ultracopier not replacing Windows 10 default copier

Post by alpha_one_x86 »

I don't have lot of more idea.
It can be:
  • Communication, then any software working with QLocalSocket should failed, I can provide you a test
  • Plugin dll not really loaded (in debug version of ultracopier, the dll generated lot of message, maybe that's help me, no message = dll not loaded)
Cheers
Developer of ImageUltracopier/ImageSupercopier and of the game ImageCatchChallenger
Post Reply